Intel lanceert nieuwe Xeon dual-core serverprocessors

Geschreven op 11 July 2006, in Intel, Processors

De processors die Intel onlangs op de markt bracht zijn nieuwe dual-core serverprocessors in de Xeon processorserie. Het gaat concreet over dual-core Xeon 5100 chips, geschikt voor zowel zware servers als de lichtere toepassingen.

Zoals meestal gaan ook deze processors door het leven onder een codenaam, in dit geval Woodcrest. Intel komt met deze nieuwe serverprocessors zeker niet te vroeg, aangezien grootste concurrent AMD reeds enkele maanden steeds meer en meer marktaandeel verovert op de servermarkt.

Zoals tegenwoordig wel vaker het geval is, ligt de nadruk ook bij deze processor niet alleen bij de pure kracht, maar ook bij het verbruik. Zo zou deze nieuwe Xeon chip tot 135 procent sneller zijn, maar tevens 40 procent efficiĆ«nter. Intel zegt het zelfs anders: “60 procent sneller en 80 procent meer performatie per watt dan de concurrentie”.


De snelste uitvoering van deze chip is de Dual-Core Intel Xeon processor 5160 met een snelheid van 3.0 GHz en een verbruik van 80W. Het zuinigste model is dan weer de Dual-Core Intel Xeon processor 5140, met een snelheid van 2.33 GHz en een verbruikt van slechts 40W.

Comments are closed.