Intel lanceert weldra 3 nieuwe dual-core processors

Geschreven op 16 March 2006, in Intel, Processors

De komende maanden zal Intel, een van de leiders in de processormarkt, enkele nieuwe dual-core processors lanceren.

Het zal hier gaan om de Merom processor, voor mobiele platformen, de Conroe voor desktop computers en Woodcrest voor servers, althans volgens Justin Ratner, Intel’s chief technology officer.

De 3 processors zouden gebaseerd zijn op de Intel Core Microarchitecture. Hierbij wordt de energie-efficiƫntie van de Pentium M en Core Duo processors gecombineerd met de hoge prestaties van de Pentium 4 en de Xeon producten.

De Intel Merom processors zouden 20 procent sneller kunnen werken, terwijl ze toch niet meer stroom vereisen. De Conroe processor zou 40 procent snelheid inwinnen en met toch een energiewinst van 40 procent, en dit in vergelijking met de Pentium D 950.

De Woodcrest zou een prestatieverhoging kennen van maar liefst 80 procent en toch de energieconsumptie kunnen verlagen met 35 procent.


Bij Intel moeten ze de laatste tijd zeker een tandje bijsteken, en dit omdat de grootste concurrent, Advanced Micro Devices (AMD) sterk komt opzetten en een groot deel van de markt voor zich wint. AMD zelf heeft onlang ook 3 nieuwe dual-core Opteron processors aangekondigd.

Intel heeft verder bekend gemaakt dat het in 2007 een serie quad-core processors zal op de markt kunnen brengen. Ze zouden nu al de codename Clovertown en Kentsfield gekregen hebben.

Comments are closed.