Toshiba brengt eerste HD-DVD notebook op de markt

Geschreven op 8 March 2006, in Laptops

Toshiba heeft dinsdag aangekondigd dat het de eerste laptop in Europa zal uitbrengen die geleverd wordt met een HD-DVD drive. De notebook in kwestie is de Qosmio G30 en zal tegelijkertijd ook beschikbaar zijn in Japan en Noord-Amerika.

De kostprijs zal ongeveer even hoog liggen als de huidige Qosmio G20, maar hangt natuurlijk ook af van de gewenste configuratie.

HD-DVD
is een van de twee formaten die de huidige DVD zal vervangen voor high definition materiaal zoals films. Toshiba en NEC zijn de grootste voorstanders van dit formaat. HD-DVD is de directe concurrent voor het Blu-ray disc formaat.

Gebruikers van de Qosmio G30 zullen via hun laptop HD-DVD content kunnen bekijken, ofwel via het laptopscherm of via een compatibele high definition monitor of televisie. De computer is uitgerust met een HDMI (high definition multimedia interface) om een televisietoestel aan te sluiten en een DVI interface voor het verbinden met een monitor.


De Qosmio multimedia PC reeks beschikt ook over een TV tuner en Dolby Home Theater ondersteuning.

Later dit jaar zal HD-DVD ook beschikbaar zijn in andere computerconfiguraties, waaronder enkele modellen in de Toshiba Satellite reeks.

Comments are closed.