Samsung Hybride harde schijf prototype

Geschreven op 21 May 2006, in Laptops, Nieuws

Samsung heeft enkele dagen geleden een opmerkelijk commercieel prototype van een harde schijf voorgesteld. Het is een Hybrid Hard Disc (HDD), wat de nieuwe generatie harde schijven moet inluiden.

Bij dit soort harde schijven worden twee technologieën gecombineerd, de traditioneel roterende magnetische schijven, en het NAND flash geheugen, afkomstig uit de digitale camera wereld. Dit soort harde schijven zal vooral worden gebruikt in laptops, waar op die manier energie kan bespaard worden omdat de schijven minder actief moeten gebruikt worden.

Het NAND flash geheugen wordt gebruikt als een soort van cache, waar gegevens tijdelijk worden opgeslagen. Dit wordt dan permanent weggeschreven naar de magnetische harde schijf wanneer dit cachegeheugen vol zit.


De harde schijf zal dus maar enkele seconden moeten draaien en dit om de 10 à 20 minuten. Met de komst van Windows Vista kan deze harde schijf ook een betrouwbare partner worden. Zo zullen de Hybrid Hard Discs en de Windows ReadyDrive Technology met elkaar geïntegreerd worden.

De gebruikers van zo’n harde schijf zullen profiteren van snellere opstarttijden bij de notebooks alsook een winst van 20 tot 30 minuten op de gebruiksduur van de batterij.

Comments are closed.