Falcon Northwest Mach V

Geschreven op 6 September 2005, in Desktops

Van de Falcon Northwest Mach V worden hier 2 versies besproken: de Athlon X2 en Pentium EE 840 versie.

Falcon Northwest Mach V Athlon X2
De Falcon Northwest Mach V Athlon X2 heeft een prachtig design: een rode behuizing met bladgoud. Binnenin zit een dual-core AMD Athlon 64 X2 4800+ processor, met 2 nVidia GeForce kaarten in een SLI configuratie.
Alienware Aurora 7500
Met zijn overklokte AMD processor en SLI graphics presteert deze configuratie uitmuntend. Multitasking en games spelen, alles loopt op wieltjes. Uit recente tests met dual-core AMD en Intel processors is gebleken dat deze desktop pc het best presteert. Dit zowel in Photoshop, Premiere, Windows Media Encoding als een Norton Antivirus multitasking test.

Falcon Northwest Mach V EE 840
Deze versie is geconfigureerd met een Intel Pentium Extreme Edition 840, een dual-core processor en net zoals de Athlon 2 overklokte nVidia GeForce 6800 Ultra kaarten in een SLI configuratie.

Een 3,2GHz Pentium EE 840 (overklokt tot 3,8GHz) huist in de Falcon Northwest ICON behuizing. Aangezien de Pentium EE 840 meer warmte produceert komt deze met een vloeibaar koeling systeem.


Algemeen
In beide modellen is er 600GB harde schijfruimte aanwezig en een dual-layer DVD schrijver. De systemen scoren zeer hoog in de gebruikelijke gametests en dit dankzij zijn SLI graphics setup.

Met zijn meerdere ventilatoren is de Mach V wel een beetje luidruchtig. Binnenin is er nog ruimte genoeg om de desktop verder uit te breiden. De Mach V kost meer dan de Dell XPS Gen 5 en de HP Pavilion d4100y.

De Mach V serie richt zich naar een specifieke doelgroep, namelijk de ultieme gamers of grafische enthousiastelingen, die het uiterste van een desktop pc vergen.

Deze high-end systemen kosten uiteraard een pak geld. Voor die prijs krijg je dan wel een eerste klas configuratie. De Intel Pentium EE 840 versie van de Mach V kost iets minder, maar voor zijn prijs kan je een betere Pentium setup krijgen. De Athlon X2 is daarentegen zijn geld wel waart.

Reacties

Plaats als eerste een reactie.

Links naar dit artikel

Momenteel zijn er nog geen links naar dit artikel. Plaats een trackback vanaf je eigen site.

Reageer op dit artikel