Apple Mac Pro (Dual-Core Intel Xeon quad-werkstation)

Geschreven op 11 August 2006, in Desktops

De ingenieurs van computerproducent Apple hebben op enkele maanden tijd de hele productlijn kunnen converteren naar de Intel-processors.

Toen Apple bekendmaakte te zullen overstappen op Intel processors reageerde de trouwe fanbase nogal uiteenlopend. Maar al bij al mogen we toch wel stellen dat het zeker geen slechte zet was. We zien nu machines die zowel het uiterst stabiele Mac OS X operating sytem kunnen draaien als het Windows XP besturingssysteem. En geef toe, welk argument kan je nu nog aanhalen op géén Mac te kopen?
Apple Mac Pro - dual-core Intel Xeon
Apple heeft alvast weer het onderste uit de kan gehaald met de lancering van de snelste Mac ooit, de nieuwe Mac Pro. Deze krachtpatser is gebaseerd op de 64-bits Intel Xeon processor, die beter bekendstaat als “Woodcrest“.

Elke Mac Pro zal voorzien zijn met maar liefst twee van de nieuwste Intel Xeon dual-core processors. Ze kunnen geleverd worden met snelheden van 2GHz, 2,66 GHz en 3GHz.


Apple staat natuurlijk niet alleen bekend voor zijn prestaties, maar ook voor zijn wereldbefaamde designs. Voor het ontwerp van deze Mac Pro is gekozen voor de reeds bestaande desktopcasing van de vorige editie. Maar laat u niet misleiden door het uiterlijk. Vanbinnen hebben de ingenieurs alles grondig verplaatst. Doordat de processors minder stroom (wattage) verbruiken, loopt het toestel minder warm en is er minder koeling nodig.
Apple Mac Pro interne opbouw
Hierdoor is er meer ruimte voor andere componenten, zoals vier interne harde schijfen (tot 2TB), 8 DIMM-sleuven voor in totaal 16 GB aan RAM en plaats voor twee SuperDrives. Verder zijn er vier PCI Express-sleuven en meer I/O poorten (USB, Firewire) dan vroeger.

Op elke grafische kaart meegeleverd, kan je twee schermen aansluiten, ideaal voor de grafici onder ons. Via de website van Apple kan je alleszins je droomsysteem samenstellen. En de prijs is best aanvaardbaar, dus haal je portefeuille al maar boven !

Trefwoorden: , , , , ,

Comments are closed.