Goede redenen om een Mac aan te schaffen

Geschreven op 20 August 2011, in Apple

Onlangs kreeg ik een folder in de bus met daarin een oplijsting van een aantal uitstekende redenen om een Mac te kopen. Zelf werken we thuis ook op Mac en we kunnen het enkel toejuichen…

  1. Hoe je het ook bekijkt, een Mac is gewoon een betere computer dan een pc. Hij is steeds betrouwbaar, is krachtig en gaat langer mee. De interface is gebruiksvriendelijk en oogt mooi.
  2. Er is staat geen overbodige software op die je nauwelijks gebruikt zoals op pc. Wel leuke programma’s die je makkelijk in je eentje kan aanleren, zoals Garageband, iPhoto en iMovie. Alle programma’s aangekocht of gratis gedownload via de App-store worden getest en goedgekeurd door Apple waardoor de kwaliteit beter gegarandeerd wordt.
  3. Een Mac heeft een krachtig besturingssysteem dat intuïtief werkt en waarop programma’s snel werken.
  4. Wie graag werkt met Office (Word, Excel en Powerpoint) kan deze blijven gebruiken op Mac. Je kan kiezen voor iWorks de variant van Apple (Pages, Numbers en Keynote) of Microsoft Office voor Mac installeren.
  5. Alle moderne aansluitingen zijn voorzien, denk aan USB, audio en Bluetooth. De supersnelle Thunderbolt-verbinding is 12 keer zo snel als FireWire 800 en tot 20 keer zo snel als USB 2.0. Je Mac is compatibel met praktisch alle apparaten.
  6. Een Mac wordt veel minder geteisterd door virussen. Dit omdat er een ingebouwde beveiliging in zit. Zo is je computer beschermd en hoef je geen extra virusscanners te installeren en rond te surfen als een paranoïde angsthaas.
  7. Je kan raad vragen in de Apple Stores (Lab 9, Switch, Easy-M, …) of je kan telefoneren naar AppleCare. Al vind je alle info rechtstreeks op de Apple website. Problemen zijn eerder zeldzaam.
  8. Je Mac wordt voorzien van de nieuwste technologie. Een snelle Intel-processor, videokaarten, wifi, …
  9. Op Mac kan je ook Windows installeren voor het geval je een programma nodig hebt dat niet beschikbaar is op Mac. Je kan dan ook makkelijk switchen van het OS-systeem naar Windows en omgekeerd.

Een Mac is een iets duurdere aankoop dan een pc maar op langere termijn is dit een goede beslissing. Het zal je creatieve kanten meer stimuleren dan een pc. Het is gewoon aangenamer werken!

Reacties

Plaats als eerste een reactie.

Links naar dit artikel

Momenteel zijn er nog geen links naar dit artikel. Plaats een trackback vanaf je eigen site.

Reageer op dit artikel