Apple iPhone: mobiele telefoon, widescreen iPod en Internet communicator

Geschreven op 13 January 2007, in Apple, Nieuws

De Apple iPhone heeft sinds zijn introductie op MacWorld in San Francisco al heel wat teweeggebracht. En al die publiciteit kan voor Apple alleen maar goed nieuws zijn.
Apple iPhone
De iPhone combineerd drie producten: een revolutionaire mobiele telefoon, een widescreen iPod met touchscreen en een internet communicatie apparaat waarmee je op het web kan surfen zoals in een desktop browser, emails kan verzenden, Googlemaps kan raadplegen en kan zoeken…

Dit alles zit in 1 toestel, ontworpen volgens de Apple standaard: gebruiksvriendelijk, stijlvol en met een zeer hoog gadgetgehalte.

De gebruikersinterface van de iPhone is dus gebaseerd op een groot touchscreen scherm (3,5 inch) waarmee je op innovatieve manier kan browsen, foto’s en videos kan bekijken en doorheen je muziekcollectie kan browsen. Aan de hand van cover flow (gekend van in Apple’s iTunes) kan je dan weer op een zeer visuele manier je albums doorbladeren.


De Apple iPhone beschikt over slechts 1 fysieke knop en via de revolutionaire interface kan je snel alle functies bereiken. Apple is gekend om zijn aantrekkelijk besturingssyteem OS X. Het is dan niet te verwonderen dat dit ook hebben gebruikt voor het functioneren van dit toestel. Het resultaat is een eenvoudig te bedienen interface waarmee je snel kan telefoneren, contacten kan toevoegen, je kalender kan raadplegen, SMS berichten kan versturen, foto’s kan nemen met de ingebouwde 2 megapixel camera en organiseren, videos kan bekijken of muziek beluisteren.

De ingebouwde internet browser is werkelijk indrukwekkend. Het is volledig gebaseerd op de Apple Safari webbrowser. Je kan websites bekijken zoals op eender welke desktop browser. Je kan op de pagina’s inzoomen door op het multi-touch display te klikken.

Hiermee is een nieuw mobiel tijdperk aangebroken. Met ingebouwde Google en Yahoo! search, rich HTML email ondersteuning en Googlemaps integratie en multi-tasking heb je hiermee een ideaal internetapparaat in handen.

De iPhone kan verbinding krijgen met het internet via 802.11b/g Wi-Fi of EDGE. Verder is er ook nog Bluetooth 2.0 met EDR, waarmee je kan connecteren met de nieuwe compacte Bluetooth headset.

In de iPhone zijn verder nog verschillende sensors ingebouwd. Aan de hand van de accelerometer kan je het toestel van portrait naar landscape modus kan draaien. Het display past zich automatisch aan.

De proximity sensor detecteerd wanneer je de iPhone naar je oor brengt, en schakelt dan het display uit, alsook de touchscreen functionaliteiten. Zo bespaar je energie met je batterij en kan je niet per ongeluk andere functies oproepen.

Een ambient light (omgevingslicht) sensor past automatisch de helderheid van het display aan zodat je een optimale zichtbaar hebt.

De iPhone zal vanaf het vierde kwartaal in Europa beschikbaar zijn. In de USA wordt het reeds in juni op de markt gebracht. Asia volgt begin 2008. Er worden 2 versies gemaakt: een 4GB en 8GB model. Kostprijs is 499 en 599 dollar respectievelijk. Maar voor de echte fan mag dit geen hindernis vormen.

Hopelijk kijkt ook u er al naar uit…

Comments are closed.